Information till nya medlemmar.

Välkommen till Ichiban Karate Perstorp!

Om du inte redan gjort det, anmäl dig som ny medlem via detta formulär

Om klubben:

Ichiban Karate är en ideell förening som är verksam i Perstorp och vi har f.n. drygt 50 medlemmar. Vår huvudtränare är sensei Kristian Bergkvist, en erfaren instruktör som började träna karate i början av 80-talet. Vi är anslutna till JKA Sweden, Svenska karateförbundet, Skånes karateförbund och Riksidrottsförbundet. Vi tränar en karatestil som heter Shotokan, den vanligaste karatestilen i världen och vi håller till i vår dojo i Perstorps kommunhus. Våra tränare har genomfört utbildningen ”Plattformen – Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning”. Samtliga instruktörer vidareutbildas kontinuerligt, samt tränar regelbundet för Sensei Ted Hedlund som är den högst graderade i Sverige med 7 dan. Han är Chefsinstruktör för JKA Sweden.

Om vår träning:

Karate kan tränas av ALLA. Hos oss har vi dock en undre åldersgräns, du får börja det år du fyller 8. Man kan dock börja träna redan det år som man fyller 7 år om man har en förälder som tränar samtidigt. Någon övre gräns finns inte och vi ser gärna att vuxna börjar träna hos oss. Alla tränar efter sin egen förmåga och få idrotter ger en mer allsidig träning. Karate ger dig träning både för kropp och själ – en träning du får nytta av hela livet. Förutom att du lär dig självförsvar så tränar du upp smidighet, styrka, koordination, snabbhet och balans. Detta gör att din koncentration och ditt kroppsmedvetande ökar. I sin tur leder detta bland annat till ett flertal stresshämmande faktorer. Dessutom är karate en säker träningsform, vi har väldigt få skador jämfört med många andra idrotter. För de yngsta så varvas karateträningen även med lekar.

Förutom en allsidig uppvärmning består vår träning av tre komponenter:

Kihonträning (Grundträning):
Består av slag, sparkar och blockeringar. Dessa tekniker tränas från första dagen.

Kata (Form):
Serie av ett bestämt antal förutbestämda rörelser som simulerar försvar mot attacker från en eller flera motståndare. Kata kombinerar offensiva och defensiva tekniker och kroppsförflyttning åt olika håll.

Kumite (Fighting/sparring):
Kontrollerad sparring med motståndare. Teknikerna är kontrollerade och för nybörjare tillåts endast lätt kontakt mot kroppen. Vid avancerad fight för brun- och svartbälten tillåts även lätt kontakt mot ansiktet samt hård men välkontrollerad kontakt mot kroppen.

Dräkter:

När man är ny går det bra att träna i vanliga gymnastikkläder. Men när man har tränat ett tag bör man ha karatedräkt, så kallad gi. Detta krävs vid gradering, tävling och läger mm. Klubben har dräkter på lager men gör även beställningar med jämna mellanrum, kontakta någon av tränarna när du vill köpa en gi.

Gradering:

För att visa på vilken nivå man befinner sig i karate sker gradering inför en av JKA utsedd instruktör. När man klarat graderingen erhåller man ett nytt bälte. Vi har graderingar 2-3 gånger per år. Ichiban är kända för att hålla hög standard på sina graderingar vilket innebär att det kan hända att man någon gång kan missa en test på vägen mot svart bälte. Men som nybörjare kan du vara säker på att gå vidare från vitt bälte till rött om du varit med på träningen.

Tävlingar och läger:

Även om de flesta tränar karate enbart för motionens skull så vill många mäta sig med de bästa! Då väljer du att börja tävla. Och om du vill börja tävla har du kommit rätt – Ichiban Karate har tagit hem massor av pokaler på olika tävlingar, allt från små tävlingar till riksmästerskap!
Ibland åker vi iväg på träningsläger för att ytterligare förbättra vår karate och vår gemenskap. Vi ordnar även ett eget läger som brukar bli årets stora händelse där vi varvar karaten med andra roliga aktiviteter.

Terminsavslutningar:

Klubben ordnar roliga  avslutningar där vi gör annat än tränar karate. Dessa avslutningar brukar vara populära och de bidrar till att öka gemenskapen i klubben.

Till föräldrar:

Vill ni föräldrar också börja träna är det bara att säga till. Karate är ju en sport där man kan träna tillsammans med sitt barn, vi har bra många exempel det.
All info sker för närvarande via vår hemsida (www.ichibankarate.se), facebook (www.facebook.com/Ichibankarate.se) och via mail. Därför är det viktigt att även ni föräldrar uppger er mail-adress. Och kolla hemsidan med jämna mellanrum, där finns den senaste informationen.
Ibland delar vi även ut informationslappar som barnen tar hem.

Avgifter:

Klicka här
Avgifterna betalas in på bankgiro 134-7194 eller till Swish: 123 483 88 76. Ange avsändare och vad betalningen avser.

Kontakt:

Har du frågor eller synpunkter så finns vi tränare i dojon på våra träningstider.
Det går också bra att kontakta oss på mail: info@ichibankarate.se
Vill du hellre ringa oss så hittar du våra nummer och våra personliga mail-adresser under STYRELSE eller INSTRUKTÖRER på hemsidan.

Följ oss gärna på: www.facebook.com/Ichibankarate.se